Ontmoet het Team

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey LinkedIn Icon

"So long and thanks for all the fish!" (Hitchhiker's Guide to the Galaxy)

“Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” (Athur C. Clarke)

Emily Vanhosbeek

Master Biologie

Milieuadviseur

Vrijwilliger Vogelbescherming Vlaanderen vzw

Wouter Knaepen

Master Biologie

Afdelingsmedewerker Vogelbescherming Vlaanderen vzw

Natuurfotograaf

Al van jongs af aan staarde ik vanuit de toppen van de bomen naar voorbijvliegende vogels of was ik planten aan het ontleden om te kunnen zien wat er binnenin zat. Deze gezonde curiositeit zette zich voort op latere leeftijd in een Bacheloropleiding Biologie aan de UAntwerpen. Om beter te begrijpen waarom organismen zich op een specifieke manier gedragen en hoe dit allemaal tot stand kwam was de Masteropleiding Evolution and Behaviour Biology een evidente keuze. Verder ben ik steeds gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel wat een vertegenwoordiger van de natuur nodig heeft. Dit motiveerde me om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Vogelbescherming Vlaanderen vzw en nu samen met Wouter de handen in elkaar te slaan om onze eigen bijdrage te kunnen leveren voor het behoud van onze natuur.

In 2010 koos ik resoluut voor de biologie opleiding aan Universiteit Antwerpen. Mijn interesse in wetenschappen en dieren was hier de grote oorzaak van. Sinds dan breidde mijn interesse uit, naar planten, gemeenschappen, ecologie en klimaat, het grotere geheel dus. Na de Bachelor volgde ik de internationale Master Biodiversity: Conservation & Restoration en droeg via mijn thesis een steentje bij aan onderzoek op klimaat en groei van tropische bossen. In 2018 werd ik voorzitter van Natuurpunt Mortsel, waar ik al jaren vrijwilligerswerk deed. Ook werd ik afdelingsmedewerker bij Vogelbescherming Vlaanderen vzw. In tijden waar natuurkwaliteit en klimaat niet altijd au sérieux wordt genomen, draag ik graag mijn steentje bij aan de heropleving van onze plaatselijke natuur. Samen met Emily, wil ik dat dan ook doen aan bedrijven en scholen. Echte natuurgebieden zullen we niet creëren, maar verbindingen maken tussen gebieden, lukt ons wel!

info@ecoduct.org

+32471547092  - Emily Vanhosbeek

+32477645685 - Wouter Knaepen

Ter Rivierenlaan 120, 2100 Antwerpen

BE0713 582 280

© 2018 Ecoduct