GREEN DEAL

logo_green_deal_bedrijven_en_biodiversit

De Green Deal: Bedrijven en Biodiversiteit is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met het Departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos, Corridor en Natuurpunt om de biodiversiteit in Vlaanderen te ondersteunen. Er zijn duizenden hectaren aan bedrijventerreinen die onaangeroerd blijven, waardoor vele opportuniteiten gemist worden. Het grootste probleem van de biodiversiteit in Vlaanderen is versnippering door de intensieve bebouwing.

Door de bedrijventerreinen heraan te leggen, kan een belangrijke ondersteuning van de biodiversiteit plaatsvinden. Aan de hand van de Green Deal, dewelke ervoor zorgt dat adviserende en geïnteresseerde partijen in contact komen met elkaar, kan deze ondersteuning gestructureerd en snel plaatsvinden. Gedurende 3 jaar lang worden er regelmatig communicatie en leermomenten georganiseerd onder de vorm van een lerend netwerk.

Op 6 november 2019 ondertekenden we de Green Deal op de eerste infomarkt op Hogeschool Gent. Weer bruggen gebouwd tussen mens en natuur!

Voor ons is een dergelijke ondersteuning van de biodiversiteit uiterst belangrijk en daarom hebben wij ons opgegeven als ondersteunende partij in deze Green Deal. Voor verdere informatie over onze werkwijze, neem zeker een kijkje bij 'Ecologisch advies: Bedrijven'.

info@ecoduct.org

+32471547092  - Emily Vanhosbeek

+32477645685 - Wouter Knaepen

Ter Rivierenlaan 120, 2100 Antwerpen

BE0713 582 280

© 2018 Ecoduct