top of page

GREEN DEAL

GreenDeal-vert.png
greendeal_NT-dik-label.png
greendeal_duurzamezorg.jpg

De Green Deal Bedrijven en Biodiversiteit is een initiatief van de Vlaamse Overheid in samenwerking met het Departement Omgeving, het Agentschap voor Natuur en Bos, Corridor en Natuurpunt om de biodiversiteit in Vlaanderen te ondersteunen. Er zijn duizenden hectaren aan bedrijventerreinen die onaangeroerd blijven, waardoor vele opportuniteiten gemist worden. Het grootste probleem van de biodiversiteit in Vlaanderen is versnippering door de intensieve bebouwing.

Door bedrijventerreinen heraan te leggen, kan de lokale biodiversiteit ondersteund worden. Aan de hand van de Green Deal komen adviserende en geïnteresseerde partijen in contact met elkaar. Zo kan de ondersteuning gestructureerd en snel plaatsvinden. Gedurende 3 jaar lang worden er regelmatig communicatie en leermomenten georganiseerd onder de vorm van een lerend netwerk.

Op 6 november 2019 ondertekenden we de Green Deal op de eerste infomarkt op Hogeschool Gent. Weer bruggen gebouwd tussen mens en natuur!

45483862_755598371444523_406373857045459

Voor ons is een dergelijke ondersteuning van de biodiversiteit uiterst belangrijk en daarom hebben wij ons opgegeven als ondersteunende partij in deze Green Deal. Voor verdere informatie over onze werkwijze, neem zeker een kijkje bij 'Ecologische inrichting'.

Voor de tuinsector en tuineigenaars is er een Green Deal Natuurlijke Tuinen opgericht. Gemillimeterde gazons, verharding, water dat rechtstreeks de riool invloeit, etc. zijn niet meer van deze tijd. Hoog tijd dus om samen tuinen natuurlijker in te richten voor betere waterhuishouding, warmteregeling en meer biodiversiteit.

demir-800x445.jpg

Eén jaar later, 13 november 2020, ondertekende Minister Zuhal Demir de Green Deal Natuurlijke Tuinen op een online event. Ook wij deden hetzelfde, virtueel weliswaar.

De volgende Green Deal waar we ons voor engageren is de Green Deal Duurzame Zorg. Op dinsdag 23 maart 2021 waren we aanwezig op de werksessies omtrent gezonde leefomgeving en verblijfsomgeving, klimaat en infrastructuur.
 

Een groene omgeving is een bewezen katalysator van geluk. Hoe natuurlijker, met een hoge biodiversiteit, hoe groter dat geluk. Ecoduct is er van overtuigd dat er in Vlaanderen veel gelegenheden zijn om de gemoedstoestand en geluk van hulpbehoevenden te verbeteren. De vele ziekenhuizen, woonzorgcentra en andere instituten hebben grote terreinen, tuinen en parkings die groener ingericht kunnen worden. Graag maken wij een natuurbeheerplan met ecologisch advies voor het inrichten van jouw zorginstelling.

gd zorg.PNG
bottom of page